CDM_bier.jpg
 

Café del Mondo is een begrip in Amsterdam. Gelegen aan de Amsterdamse Nieuwmarkt, midden in Mokum. Café del Mondo is veel meer dan een café alleen. Het is een kleine venue waar van alles gebeurt. Twee keer per week is er live muziek. Op zaterdag gaat het dak eraf. En als Ajax speelt, wordt Café del Mondo omgetoverd tot een kleine Johan Cruijff Arena tijdens Ajax Live. De koffie is fairtrade, de drank is met zorg uitgezocht. Net als de hapjes, altijd vers en van lokale leveranciers. Café del Mondo is een heerlijk Amsterdams café: gemoedelijk, no nonsense en gastvrij.

 
 

Eerbetoon

Café del Mondo, opgericht in 1994, dankt zijn naam aan de Franse acteur Jean-Paul Belmondo. ‘Hij leek ontzettend op mijn vader. Mijn moeder was fan van alle twee,’ aldus oprichter en eigenaar Barry van den Berg. ‘Daarom heb ik het café Belmondo genoemd. Als eerbetoon aan zowel mijn vader als Belmondo.’ Helaas moesten wij de naam veranderen toen de acteur er lucht van kreeg. Dat vonden wij natuurlijk jammer. Maar ach, nu heet het Café del Mondo.’ Inmiddels een begrip in Amsterdam!

 
Café del Mondo, Amsterdam - Live muziek

LIVE muziek

Café del Mondo is meer dan een café. Wij willen mensen een beleving geven. Café del Mondo is meer een kleine venue. Een plek waar écht iets gebeurt. Twee avonden per week is er live muziek. ‘Donderdagavond gipsy en jazz. Rustig en easy listening. Op zaterdag gaat het dak eraf. Dan speelt er een band. Pop, rock, funk en disco. Er zijn in Amsterdam weinig plekken met live muziek. Behalve dan natuurlijk in de bekende grote poptempels. Als je op zoek bent naar goede live muziek, laagdrempelig, kleinschalig en vooral heel gezellig? Dan moet je naar Café del Mondo komen! En het is nog gratis ook.

Café del Mondo Ajax Live

Ajax LIVE

Ajaxfans weten Café del Mondo blindelings te vinden. Wij zijn fan van het eerste uur. Wie in Café del Mondo komt, kan daar niet omheen. Een prachtige foto van Johan Cruijff en de zijnen prijkt er niet voor niets aan de muur. ‘Als Ajax speelt, zenden wij het altijd live uit. Ondersteund met geweldig geluid. Zo toveren we het café om tot een kleine Johan Cruijff Arena.’ Zelfs Feyenoorders weten van het bestaan van het ‘Ajax café’. ‘Als wij verliezen, krijgen we hier telefoontjes van anonieme Feyenoorders die het ons even willen inpeperen. Eigenlijk een groot compliment.’

 

pubcoach

Café del Mondo Hapjes en Drankjes

hapjes en drankjes

Bij Café del Mondo kan je terecht voor een goed ontbijt, een lekkere lunch en smakelijke borrelhappen. Alleen diner serveren we niet. Een bewuste keuze. Wat we wél serveren wordt met veel zorg geselecteerd. De verse appeltaart ligt nog dampend op je bord, de koffie is organisch en fair trade. Net als de wijnen trouwens. Er is een rijke keur aan bieren en likeuren. Whiskey van Jack Daniels, tevens de sponsor van de Live muziek avonden. En onze borrelhappen zijn van de beste lokale leveranciers. Je kan het eigenlijk gewoon het beste zelf komen proeven!

KOM LANGS!

Café del Mondo is jouw bruisende hotspot voor die typisch Amsterdamse sfeer. Gemoedelijk, no nonsense en zeer gastvrij. Café del Mondo wordt gevonden door buitenlandse toeristen, Nederlandse dagjesmensen én echte Amsterdammers. Daar pas jij dus prima tussen. We verwelkomen je graag op ons terras of aan de bar.

 
Café del Mondo Contact